Tratare Monturi Iasi

Monturile, denumite medical hallux valgus, reprezinta o deformare a scheletului si posibil a partilor moi ale piciorului in dreptul primei articulatii metatarso-falangiene.

Monturi. Hallux valgus

Monturile reprezinta o deformare inestetica si dureroasa a piciorului datorita devierii spre interior a primului metatarsian si spre exterior a degetului mare (halucele). Ca o consecinta, capul primului metatarsian creste in volum si proemina sub piele.

Care este cel mai bun tratament pentru monturi?

Singurul tratament eficient pe termen lung este cel chirurgical.

In cat timp pot merge dupa operatia de monturi?

In functie de tipul de operatie, activitatea normala poate fi reluata dupa 2 pana la 6 saptamani.

Pot fi operate amandoua picioarele odata?

Da, ambele picioare pot fi operate simultan.

FA O PROGRAMARE

Incaltamintea prea stramta poate fi o cauza, dar mai adesea motivele tin de anatomia piciorului, unde unii muschi sunt prea puternici iar scheletul este deformat.

Tratamentul monturilor este chirurgical si depinde de numerosi factori: gradul de deviere a halucelui, unghiurile dintre oasele piciorului si de preferinta pacientului.

Cand tot ce deranjeaza este dimensiunea monturilor, dar la radiografie scheletul nu este foarte deplasat, operatia inlatura doar osul in exces si reduce tonusul muschiului ce este prea activ. Operatia se face cu rahianestezie sau anestezie generala, necesita o zi de spitalizare si recuperarea dureaza 2-3 saptamani.

Cand unghiurile dintre oasele piciorului sunt prea modificate, este necesara in plus repozitionarea oaselor deplasate, caz in care este nevoie de o imobilizare cu atela ghipsata 6 saptamani.

Cand nu este necesara corectarea unghiurilor dintre oasele piciorului, operatia este mai usor suportata si poate fi efectuata simultan la ambele picioare. Cand trebuie insa rearanjat scheletul piciorului, este preferabil a se opera doar cate un singur picior pentru a permite totusi deplasarea.
 

INTREABA SPECIALISTUL