Liftingul facial

Despre operatia de lifting facial
 

Operatia de lifting facial se desfasoara sub anestezie generala si necesita o zi de recuperare petrecuta in clinica.

Liftingul facial are rolul de a repozitiona musculatura fetei care s-a relaxat si a cazut, ridicand-o impreuna cu toata pielea fetei si a gatului. Pielea in exces este indepartata, ceea ce tonifiaza si asigura fermitatea fetei si gatului.

Daca grasimea fetei este in exces, operatia de lifting cervico-facial va fi precedata si de o liposuctie la gat si fata.

Inciziile sunt plasate in zona paroasa a capului pentru a fi ascunse. Doar o mica portiune este situata in fata urechii, dar cicatrizarea este foarte buna, devenind invizibile dupa cateva luni. La barbati incizia de lifting trece chiar si prin interiorul urechii pentru a nu se vedea deloc. Pentru a trata o ptoza cervicala accentuata (popular denumita “gusa”) poate fi necesara si o incizie plasata sub barbie.

Liftingul facial poate fi asociat si cu alte operatii estetice de intinerire a fetei, cele mai frecvente fiind corectia ptozei palpebrale prin blefaroplastie superioara si inferioara sau refacearea volumului fetei si corectia cearcanelor prin lipofilig.

Vezi operatia de Blefaroplastie

La sfarsitul operatiei vor fi plasate doua mici drenuri care vor fi retrase a doua zi. Pansamentele vor fi mentinute doar cateva zile, dar pentru cazurile de lifting cervico-facial cu liposutie la gat este obligatoriu de a se purta un pansament elastic doua saptamani.

Dupa operatia de lifting pot apare mici vanatai in spatele urechii sau a gatului, dar care dispar in 7-10 zile. Cu 10 zile inainte de operatie este interzisa administrarea de aspirina, antiinflamatorii sau alte medicamente cu efect anticoagulant pentru a limita aparitia hematoamelor. Sunt descrise si complicatii rare, ca necroze cutanate sau paralizii faciale, dar pe care un doctor estetician bun va sti sa le evite.

FA O PROGRAMARE