Ridicarea sanilor denumita medical lifting mamar sau mastopexie este interventia de chirurgie estetica ce reface forma sanilor cazuti.
Da, ridicarea sanilor (liftingul mamar) se poate asocia cu marirea sanilor cu implante de silicon.
Da, operatia de ridicare a sanilor creste consistenta acestora, facand sanii mai fermi.
Pretul depinde de complexitatea operatiei estetice si daca se doreste marirea sanilor cu implante de silicon.
Liftingul mamar sau mastopexia este operatia estetica de ridicare a sanilor ce se adreseaza femeilor de orice varsta la care glanda mamara impreuna cu areola au cazut de o maniera inestetica. Operatia reface forma si realizeaza simultan o tonifiere a sanilor.
In cazul in care sanii au un volum prea mare si sunt cazuti se poate efectua atat operatia de ridicare a sanilor cat si operatia de reducere a sanilor (mamoplastie de reducere).
Liftigul mamar corecteaza asimetriile si se poate asocia cu marirea sanilor cu implnate siliconice.
Mastopexia este o operatie estetica usor suportata. Este necesara o spitalizare de o zi si o perioada de refacere de circa 2 saptamani.
Mastopexia (ridicarea sanilor) este intervenția de chirurgie estetica ce corecteaza ptoza mamara ce face ca glanda mamara impreuna cu areola sa coboare de o maniera inestetica.
Daca sanii sunt inegali, se poate realiza simetrizarea mamara prin reducerea sanului prea voluminos.
Daca odata cu ptoza sanii s-au atrofiat si si-au pierdut volumul, simultan se poate face si marirea sanilor cu implante de silicon.
Ridicarea sanilor necesita diferite tipuri de incizii in functie de gradul de ptoza. Acestea sunt fie doar in jurul areolei, fie coboara si vertical pana la santul submamar sau in forma de T la nivelul santului.
Glanda mamara este remodelata pentru a asigura ridicarea ei si umplerea polului superior al sanului care asigura frumusetea decolteului.
Daca se doreste si augmentarea mamara, implantele de silicon se plasaza inapoia muschiului pectoral.
Spitalizarea dureaza o zi.
Liftingul mamar poate determina dureri usoare ce dispar sub tratament antalgic uzual si o senzatie de tensiune locala ce se poate manifesta in prima saptamana. Pansamentele se schimba la interval de 4-5 zile iar firele se scot dupa 2 saptamani.
Este obligatorie purtarea sutienului in permanenta timp de o luna. Efortul fizic usor este permis dupa prima saptamana, insa sportul, miscarile de impingere sau efortul important sunt permise abia dupa doua luni.
Cicatrizarea dupa lifting mamar este in general de buna calitate, dar cazurile de ptoza severa pot conduce uneori la cicatrici mai putin frumoase, care insa se corecteaza usor dupa cateva luni sub anestezie locala si fara spitalizare.