Liposuctie Iasi. Lipofilling

Operatia de liposuctie in Iasi este realizata de Dr. primar in chirurgie estetica si plastica Radu Budurca.

Liposuctie este denumita interventia de chirurgie estetica ce inlatura grasimea nedorita prin aspiratie. Practic orice regiune a corpului poate fi tratata prin lipoaspiratie.

Grasimea scoasa prin liposuctie poate fi injectata in alta parte?

Da, prin lipofilling se poate face marirea sanilor sau indepartarea cearcanelor.

Vezi si marirea sanilor
 

Cate zone pot fi tratate simultan prin lipoaspiratie?

Nu conteaza numarul de zone tratate ci volumul de grasime extrasa.

Care este pretul liposuctiei?

Operatia de liposuctie are un pret ce depinde de tipul de anestezie si de numarul de zone de tratat.

Operatia de liposuctie face parte din chirurgia estetica a siluetei si face cel mai adesea apel la liposuctie – inlaturarea grasimii in exces prin aspiratie. Prin lipofiling grasimea aspirata este prelucrata injectata in zone care se doresc marite (sani, obraji, buze, cearcane, etc.).

Cel mai frecvent este indepartata grasimea de pe burta si de pe coapse, dar prin liposuctie se poate trata orice alta zona: fese, brate, gat, dar si la spate, gambe, sani.

In functie de numarul de zone de tratat si de volumul de grasime in exces, aceasta operatie estetica se poate face cu anestezie locala sau generala, fara spitalizare sau cu o noapte petrecuta in clinica. La Iasi pentru liposuctie este preferata anestezia generala ce evita orice disconfort operator.

FA O PROGRAMARE

Liposuctie - Informatii generale

Regula in chirurgia plastica este “nu conteaza cat scoti, conteaza ce lasi pe loc”. La liposuctie se scoate doar grasimea in exces, lasand un strat fin de grasimea sub piele, astfel pliul format cand se strange pielea intre degete sa fie de circa 2 cm, in caz contrar pot aparea deformari si neregularitati.

Volumul maxim de grasime ce poate fi scos la o operatie este de 6 litri. Daca se depaseste acest volum, riscul aparitiei complicatiilor creste nejustificat de mult. Un doctor bun va explica toate riscurile unei operatii prea ample si va imparti zonele de tratat in doua-trei sedinte.

Dupa operatie, prin micile incizii se vor scurge lichidele folosite in timpul liposuctiei si un pic de sange, lucru normal, care nu trebuie sa ingrijoreze chiar daca pacienta va trebui sa isi schimbe singura cate un pansament.

Dupa liposuctie este obligatorie purtarea unor pantaloni sau burtiere elastice care sa comprime continuuu zonele tratate, sa ajute pielea sa se distribuie uniform si sa nu lase sa se edmatieze excesiv. Pentru liposuctia la gat si fata si cea de la brate exista deasemeni mijloace de contentie elastica adaptate.

Rezultatul estetic final al unei liposuctii se apreciaza la minimum 3 luni, timp necesar disparitiei complete a edemelor si retractiei pielii in exces.
 

INTREABA SPECIALISTUL