Operatia de Liposuctie

Liposuctia este interventia chirurgicala ce inlatura prin aspiratie excesul de grasime dintr-o anumita regiune. Operatia se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de sex, care nu reusesc prin dieta si exercitiu fizic sa scape de depozitele localizate de grasime.

Operatia de liposuctie consta in asiprarea tesutului grasos cu ajutorul unor canule cu diametre variabile in functie de regiunea de tratat. Inciziile sunt minime, de circa 3-4 mm, invizibile ulterior si la sfarsitul operatiei pot fi suturate sau nu. In general pentru fiecare regiune de tratat sunt necesare doua astfel de incizii, dar cand se trateaza regiuni invecinate ele pot fi utilizate combinat.

Cazuri de reusita - Liposuctie

Corect efectuata, operatia de liposuctie are foarte rar complicatii. Dupa operatie pansamentele se pot imbiba rapid cu un lichid serosangvinolent deoarece in timpul operatiei se introduce un lichid ce faciliteaza aspirarea si care se elimina partial prin inciziile operatorii.

Este deasemeni normala aparitia de hematoame pentru regiunile tratate deoarece sangerarea chiar si minima din timpul interventiei din vasele mici de nu are pe unde sa se evacueze, astfel incat apare ca pete vinetii sub piele ce dispar in 7-14 zile.

Cazuri de reusita ale operatie de liposuctie in Iasi  - Dr. Budurca

INTREABA SPECIALISTUL