Liposuctie abdominala Iasi

Informatii utile despre Liposuctia abdominala


In functie de dorinta pacientului si de cantitatea de grasime in exces, intr-o sedinta operatorie pot fi abordate mai multe regiuni simultan sau se poate decide impartirea lor in doua interventii. Anestezia poate fi locala sau generala in functie de amploarea operatiei si de preferinta pacientului.

Inciziile pentru liposuctie sunt minime, de circa 4-5 mm, invizibile ulterior, prin care se introduc canale de aspiratie cu diametre variabile cu care se extrage grasimea in exces. In general pentru fiecare regiune de tratat sunt necesare doua astfel de incizii.

Grasimea aspirata poate fi injectata in alte zone, de exemplu pentru marirea sanilor. Lipofilingul este inidicat frecvent in tratarea cearcanelor sau a ridurilor fetei, marirea buzelor, pometilor sau a barbiei.

Vezi si marire sani cu silicon

Operatia de liposuctie

La sfarsitul interventiei chirurgicale este obligatorie purtarea unor mijloace de contentie elastica – burtiera, pantaloni sau ciorapi elastici – cu un dublu scop: de a impiedica imediat postoperator sangerarea si acumularea de lichid de edem si de a asigura etalarea uniforma a pielii peste regiunea tratata. In fapt, liposuctia inlatura o cantitate de grasime dintr-o regiune, lasand pielea in exces, ce trebuie etalata egala pentru a nu apare neregularitati. Aceasta piele in exces se va retrage in 3-6 luni dupa operatie.

Durerea postoperatorie este cel mai adesea mica si cedeaza la tratament antalgic uzual.

Operatia de liposuctie are foarte rar complicatii. Dupa operatie pansamentele se pot imbiba rapid cu un lichid sero-sangvinolent deoarece serul introdus pentru facilitarea aspiratiei se elimina partial prin inciziile operatorii. Este deasemeni normala aparitia de hematoame in regiunile tratate, ca niste vanatai ce dispar in 7-14 zile.

O complicatie redutabila dar din fericire rara este flebita membrelor inferioare ce apare in prezent numai daca nu se respecta toate masurile specifice de preventie – ciorapi elastici, mobilizare rapida, medicatie anticoagulanta. In general, complicatiile apar in cazul exceselor chirurgicale, cand se incearca aspirarea intr-o singura sedinta de volume mari de grasime, peste 6 litri.

INTREABA SPECIALISTUL