Liposuctie abdominala. Abdominoplastie

Liposuctia abdominala este oferita in Iasi de catre medicul primar in chirurgie plastica si estetica, Dr.Radu Budurca. Liposuctia abdominala combinata cu diferite tipuri de operatii de abdominoplastie, folosite in chirurgia plastica a abdomenului, inlatura excesul de piele si grasime de pe burta si remodeleaza forma taliei.
 

Se poate asocia liposuctia abdominala cu abdominoplastia?

Da, curent se face si liposuctia abdomenului superior sau a flancurilor.

O cicatrice inestetica dupa cezariana este corectata de o abdominoplastie?

Da, abdominoplastia (lipectomia abdominala) corecteaza intotdeauna cicatricile inestetice dupa cezariana.

Care este pretul pentru o abdominoplastie?

Pretul operatiei de abdominoplastie depinde de tipul de operatie si de durata spitalizarii.

Cunoscuta si sub denumirea de lipectomie abdominala, abdominoplastia este o interventie de chirurgie plastica complexa menita sa reduca proeminenta inestetica a abdomenului si flancurilor, inlaturand atat grasimea cat si pielea in exces. Abdominoplastia este operatia care ofera cea mai spectaculoasa reducere a centimetrilor in exces ai taliei.

Abdominoplastia vine cel mai bine sa completeze o cura de slabire, dar operatia poate fi efectuata oricind pentru a facilita activitatile fizice.

Incizia pentru abdominoplastie este plasata deasupra zonei pubiene, intr-o zona ascunsa de lenjerie sau costume de baie.

Simultan cu inlaturarea pielii si grasimii in exces se poate tonifia peretele abdominal prin plierea musculatorii, ce confera un aspect subtiat taliei.

FA O PROGRAMARE

Abdominoplastia

Chirurgia plastica a abdomenului cuprinde interventii adaptate fiecarui caz – abdominoplastie simpla sau abdominoplastie cu plicatura muschilor abdominali, asociata sau nu liposuctia flancurilor sau a abdomenului superior.

Fiind o interventia chirurgicala de amploare, un doctor bun va face obligatoriu un bilant preoperator complet al starii de sanatate a pacientului.

Abdominoplastia va corecta si eventualele cicatrici inestetice dupa cezariana sau apendicita.
In functie de dimensiunea excesului de piele poate fi necesara modificarea pozitiei ombilicului.

Interventia chirurgicala

Abdominoplastia este precedata de lipoaspiratia abdomenului superior și al flancurilor, urmata de indepartarea chirurgicala a sortului tegumentar abdominal. Incizia este plasata urmand desenul uzual al lenjeriei, astfel incat orice costum de baie sa o acopere complet. In functie de structura peretelui abdominal, se poate reduce dimensiunea acestuia prin plicatura musculaturii. Interventia dureaza intre 2 și 3 ore iar la final vor fi plasate drenuri ce se retrag dupa 2-4 zile. Durata uzuala a spitalizarii dupa abdominoplastie este de 2 zile.

Ingrijirea postoperatorie

In ciuda amplorii operatiei, operatia de abdominoplastie nu este dureroasa, senzatia de disconfort ameliorandu-se net sub analgezice uzuale.

Pansamentele se schimba la 2-3 zile distanta pentru inca aproximativ 10 zile. Firele utilizate sunt resorbabile, astfel incat nu este necesara inlaturarea lor.

Pentru un rezultat estetic perfect este obligatorie purtarea in permanenta a unei burtiere timp de 1-2 luni. Rezultatul final al operatiei se apreciaza dupa minimum 3 luni.

Complicatii

Pot apare hematoame (vanatai), in special la nivelul flancurilor, dar care se resorb in 7-10 zile. O complicatie fara gravitate dar neplacuta este aparitia unui serom, o colectie lichidiana ce se poate forma datorita reatiei organismului si care poate necesita evacuarea pe la nivelul unuia dintre punctele de sutura. Uneori cicatrizarea poate fi intarziata de o infectie locala sau de mici zone de necroza ale pielii pe linia de sutura.

Complicatii rarisime dar grave constituie tromboemboliile, ce se datoreaza formarii de cheaguri de sange in vene, dar protocoalele moderne de tratament evita aproape intotdeauna aceste complicatii.

Vezi cazuri de reusita Liposuctie Abdominala Iasi
 

INTREABA SPECIALISTUL