Marire sani prin lipofiling

Generalitati Lipofiling
 

Candidata ideala pentru tehnica de marire a sanilor prin lipofiling este femeia tanara la care sanii s-au dezvoltat dar nu suficient si care doreste o crestere de volum moderata. Intr-o sedinta operatorie se pot injecta 150-250 ml grasime in fiecare san, cu o rata medie de supravietuire a grasimii transferate de 50-75%.

Grasimea injectata nu are rezistenta mecanica si in consecinta nu poate corecta o ptoza asociata. Daca se injecteaza prea multa grasime, rata de supravietuire a celulelor transferate scade iar sanul poate capata un aspect latit (turtit).

Lipofilingul este o tehnica perfecta pentru pacientele care au avut mici adenoame mamare sau chisti ce au fost inlaturati chirurgical si care au ramas cu o depresiune sau asimetrie a sanilor.

In cazurile de reconstructie de san dupa amputatie, lipofilingul poate contribui fie la cresterea sanului ce a fost reconstruit prin alte metode, fie ca metoda unica de reconstructie. In acest ultim caz, este necesara expandarea progresiva a pielii cu un dispozitiv de vacuum (sistemul Brava®) si injectarea grasimii in sedinte repetate.

Cresterea volumului sanilor prin lipofiling este o tehnica relativ usoara, dar care necesita 2-3 ore in sala de operatie. Inciziile prin care se preleveaza grasimea au 3-4 mm iar cele prin care se injecteaza doar 1-2 mm, fiind complet invizibile.

Perioada de limitare a activitatilor dupa operatie este de circa o saptamana, dar sportul sau masajul sanilor este contraindicat pentru o luna. Durerile sunt moderate si pot persista 2 saptamani, dar sunt controlate de antialgice uzuale.

Complicatiile sunt minime si in special de natura estetica: fie castigul de volum este prea mic in raport cu asteptarile, fie pot exista mici neregularitati pe suprafata sanului sau asimetrii datorita resorbtiei inegale ale grasimii transferate, caz in care corectia se poate face dupa 6 luni.

FA O PROGRAMARE