Mamoplastia de reducere. Micsorare sani

Mamoplastia de reducere este interventia de chirurgie estetica ce asigura micsorarea sanilor cu un volum prea mare si reface forma sanilor cazuti.

Pot face reducerea sanilor daca am chisti mamari?

Da, operatia inlatura mai intai chistii si apoi excesul de glanda mamara.

Care este durata de recuperare dupa reducerea sanilor?

Perioada de refacere este de 2-3 saptamani.

Care este pretul pentru operatia de reducere a sanilor?

Pretul depinde de tipul de operatie si de durata spitalizarii.

Operatia de micsorare de sani se adreseaza femeilor de orice varsta la care glanda mamara s-a dezvoltat excesiv – hiperftrofie mamara - ducand la ptoza (sani cazuti). Gigantomastia este o hipertrofie extrema a sanilor, ce depasesc 2,5 kg fiecare, dar care poate fi corectata cu succes. Este o operatie estetica complexa, ce necesita 1-2 zile de spitalizare.

Mamoplastia de reducere realizeaza si liftingul sanilor si corecteaza asimetriile mamare (diferentele de volum ale sanilor).
Pentru un rezultat estetic bun, doctorul trebuie sa faca masuratori precise pentru a remodela armonios sanii si a-i aduce la acelasi volum.

Reducerea mamara se realizeaza din portiunea de jos a sanilor, sub nivelul areolelor mamare, pentru a nu lasa cicatrici vizibile si ridica glanda mamara pentru a crea un decolteu frumos.

FA O PROGRAMARE

Reducerea mamara

Mamoplastia de reducerea este interventia de chirurgie estetica ce corecteaza hipertrofia mamara (sani prea mari) sau gigantomastia (sani foarte mari, ce depasesc 2,5 kg fiecare). Intotdeauna exista si o ptoza mamara ce se corecteaza cu aceasta ocazie.

Pacienta alege impreuna cu doctorul varianta cea mai buna de operatie si volumul sanilor dupa tratament. Daca sanii sunt inegali, se poate realiza simetrizarea mamara prin reducerea corespunzatoare a sanului mai voluminos.

Despre operatie

Ridicarea sanilor necesita diferite tipuri de incizii in functie de gradul de hipetrofie si ptoza. Acestea sunt fie in jurul areolei si vertical pana la santul submamar, fie in forma de T la nivelul santului.

Vezi si Ridicarea Sanilor


Glanda mamara este remodelata pentru a asigura ridicarea ei si umplerea polului superior al sanului care asigura frumusetea decolteului.
Uneori o reducerea mamara poate fi completata si prin liposuctie.
Spitalizarea dureaza 1-2 zile.

Ingrijirea postoperatorie

Mamoplastia de reducere este o operatie complexa, ce necesita utilizarea de drenuri ce se retrag dupa 1-2 zile. Pansamentele se schimba la interval de 3-4 zile iar firele se scot după 2 saptamani.

Este obligatorie purtarea sutienului in permanenta timp de o luna. Efortul fizic usor este permis dupa prima saptamana, insa sportul, miscarile de impingere sau efortul important sunt permise abia dupa doua luni.

Complicatii

Cicatricile pot necesita uneori corectii secundare care se realizeaza dupa cateva luni sub anestezie locala si fara spitalizare.
Cand reducerea este foarte importanta poate apare o suferinta circulatorie a areolei, care uneori poate duce la necroza partiala sau totala.
 

INTREABA SPECIALISTUL