Blefaroplastia

Operatie pleoape cazute
 

Chirurgia plastica a pleoapelor este in egala masura usoara si delicata, dar cu efecte spectaculoase de intinerire a fetei.

Ca peste tot in lume, la Iasi interventia chirurgicala de blefaroplastie se desfasoara cu anestezie locala si sedare, fara a fi necesara spitalizarea, chiar si atunci cand se opereaza simultan toate pleoapele.

Pentru pleoapa de sus, cel mai important moment este cel de dinaintea operatiei, cand se masoara excesul de piele ce trebuie indepartat. Pentru ambele pleoape este importanta aprecierea excesului de grasime ce herniaza din orbita si creaza aspectul de „pungi sub ochi” sau cearcane si care va trebui indepartat. Pe de alta parte, accentuarea santului dintre ochi si nas, asa-numita „vale a lacrimilor”, raspunzatoare de aspectul de ochi incercanati sau infundati in orbita, poate fi corectat prin lipofiling.

Daca pleoapa de sus nu se poate ridica suficient pentru a deschide complet ochiul, cauza o constituie o ruptura a muschiului ridicator al pleoapelor. Aceasta ptoza palpebrala este corectata in cadrul blefaroplastiei prin repararea muschiului ridicator.

Daca pleoapa de jos este prea lunga si are aspectul ca atarna, situatie denumita ectropion, ea trebuie scurtata si retonifiata in cadrul blefaroplastiei inferioare.

Pentru pleoapa de sus, incizia este situata la 1 cm deasupra cililor, intr-o zona in care exista un pliu normal al pielii si acoperita intotdeauna de machiaj. Pentru pleoapa de jos, incizia este situata imediat sub cili, imposibil de observat. Ambele incizii de blefaroplastie cicatrizeaza intotdeauna perfect, fiind practic invizibile, inclusiv la barbati.

Dupa operatie pleoapele vor fi umflate cateva zile si pot apare mici hematoame care dispar in maxim o saptamana. Firele se retrag la 5-7 zile, cand viata sociala reintra complet in normal.
Sunt descrise si complicatii rare, ca hematoame intinse sau retractii excesive ale pleoapelor, dar pe care un doctor estetician bun va sti sa le evite.

FA O PROGRAMARE