Operatie urechi. Otoplastie Iasi

Prin otoplastie se pot corecta malformatiile aparute la ureche – urechi decolate sau clapauge, urechi prea mari sau asimetrice si ruptura de lobul auricular.

Cat costa o operatie la urechi?

Pretul mediu este de 2000 lei pentru o ureche si de 3000 pentru ambele.

Se poate face otoplastia la ambele urechi simultan?

Da, intotdeauna cand ambele urechi au probleme estetice.

La ce varsta se poate face operatia pentru urechi clapauge?

Varsta minima pentru otoplastie este de 5 ani.

FA O PROGRAMARE

Operatia de chirurgie plastica a urechilor

Prin otoplastie se intelege operatia de chirurgie plastica a urechilor ce corecteaza aspectul inestetic al acestora – urechi decolate (clapauge), asimetrii. Varsta minima pentru otoplastie este de 5 ani.

Pentru o operatie la urechi este suficienta anestezia locala si nu este nevoie de a ramane spitalizat. Copiii sub 10 ani au nevoie de anestezie generala. Ambele urechi pot fi tratate in aceeasi sedinta operatorie.

Pentru corectarea urechilor clapauge este nevoie de o incizie situata in spatele urechii, total invizibila dupa operatie, inclusiv la barbati. Interventia consta in remodelarea cartilagiilor urechii pentru ca unghiul dintre ureche si cap sa nu depasesca 25 grade si sa creeze pliul natural din portiunea mijlocie a urechii.

Dupa operatie exista un pansament timp de 2 zile dupa care este obligatorie purtarea (unei bandane) bandaj elastic timp de 2-3 saptamani.
Pot fi corectate chirurgical si alte probleme ale urechilor – ruptura de lobul auricular, anomalii de implantare ale urechii sau lobulului, urechi prea mari (macrotie).
 

INTREABA SPECIALISTUL