Operatie la nas. Rinoplastie Iasi

Rinoplastia se efectueaza in Iasi de catre Dr.Radu Budurca si este o operatia estetica efectuata sub anestezie generala menita sa corecteze defectele estetice ale nasului – dos cocosat, varf prea gros sau cazut, nari prea mari sau asimetrice. Simultan se poate corecta o deviatie de sept sau alte devieri posttraumatice ale nasului.

Operatia de rinoplastie este operatia estetica a nasului ce ii corecteaza forma si dimensiunea.

Care este costul operatiei de rinoplastie?

Pretul rinoplastiei depinde de amploarea operatiei – rinoplastie simpla sau septorinoplastie - si de durata spitalizarii.

Ce se poate corecta prin operatiile estetice ale nasului?

Rinoplastia poate reduce un dos (cocoasa) prea mare, poate reduce volumul varfului (nas borcanat sau bifurcat) sau il poate face mai carn.

Care este durata de recuperare dupa o rinoplastie?

Dupa operatia de rinoplastie recuperarea dureaza in medie doua saptamani.

FA O PROGRAMARE

Rinoplastia

O operatie estetica la nas poate cosmetiza toate tipurile de malformatii ale piramidei nazale: bosa dorsala prea mare, varf cazut, devieri intr-o parte sau un nas prea lat.

Operatiile estetice la nas se efectueaza numai prin interiorul narilor si nu lasa cicatrici vizibile. Durata medie a rinoplastiei este de 1,5 ore iar la final se aplica o atela ce trebuie mentinuta 10-14 zile. Spitalizarea uzuala este de 24 ore.

Consultatia preoperatorie

Consultatiile initiale au o valoare deosebita deoarece cu aceste ocazii se stabileste forma viitoare a nasului in functie de preferintele pacientului. Toate elementele estetice ale piramidei nazale sunt discutate pe baza fotografiilor individuale modificate pe calculator. Pacientul sau pacienta decide forma dorsumului nazal (mai drept sau mai rotunjit), pozitia varfului nasului (mai mult sau mai putin carn), daca se doreste sa se ingusteze sau nu baza sau varful sau.

Interventia chirurgicala

Toate rinoplastiile se desfasoara sub anestezie generala si necesita o spitalizare de o zi. Procedura standard de rinoplastie se desfasoara strict prin interiorul piramidei nazale, fara incizii la exterior. Doar proceduri speciale, rare, cum ar fi ingustarea narilor, pot necesita mici incizii la exterior, ce sunt plasate insa in zone putin vizibile.
La sfarsitul interventiei chirurgicale in interiorul narilor se introduc mese ce raman pe loc 1-2 zile si se aplica pe dosul nasului o atela ce trebuie pastrata 2 saptamani.

Ingrijirea postoperatorie

In ciuda amplorii operatiei, disconfortul postoperator este minim dupa inlaturarea meselor. Adesea in jurul ochilor apar vanatai care dispar progresiv in 5-10 zile. Umflaturile dupa operatie dispar in maxim 2 saptamani.

Este interzis in primele zile somnul pe o parte si statul aplecat in fata deoarece edemul se retrage mai greu si asimetric. Dupa primele zile este permisa iesirea din casa, insa expunerea prelungita la soare nu este de preferat in primele 2 luni.

Complicatii

Rar exista complicatii ale rinoplastiilor, doar o sangerare in momentul demesarii poate necesita reintroducerea de mese pentru inca 24-48 h. Infectiile postoperatorii sunt rarisime si nu exista o sensibilitate crescuta a nasului dupa rinoplastie.

INTREABA SPECIALISTUL