Ridurile pot fi “sterse” in doua moduri: prin blocarea actiunii muschilor care le produc cu toxina botulinica (Botox®) sau prin umplere cu acid hialuronic.
Da, dar nu in acelasi loc – fruntea cu Botox, ridurile fetei cu hialuronic.
Da, dar prefer sa fac lipofiling (umplere cu grasime) sau blefaroplastie.
Pretul depinde de numarul de zone de tratat si implicit de numarul de fiole necesare.
Acidul hialuronic si botoxul (toxina botulinica tip A, Botox®) sunt cele mai populare metode de stergere a ridurilor fetei. Acestea apar datorita actiunii prelungite asupra pielii si pierderii calitatilor elastice ale acesteia odata cu trecerea anilor.
Botox®, comercializat in Europa sub denumirea de Vistabel® are ca substanta activa toxina botulinica tip A care are ca efect blocarea temporara a activitatii muschilor raspunzatori de aparitia ridurilor de expresie.
Cea mai frecventa utilizare a botoxului este pentru stergerea ridurilor fruntii, a celor dintre sprancene si de la coltul ochilor („laba de gasca”).
Efectul injectiei cu Botox devine vizibil dupa circa o saptamana de la administrare si dureaza 6-9 luni. Cand ridurile sunt vechi si pielea este groasa, exista posibilitatea ca rezultatul cosmetic sperat sa nu apara dupa prima injectare ci abia dupa inca o noua aplicare la 6 luni pentru a lasa suficient de mult timp pielii sa se relaxeze.
Injectarea este complet nedureroasa si intreaga procedura dureaza 10 minute.
Acidul hialuronic este un constituent natural al organismului si este substanta cea mai folosita in prezent pentru stergerea ridurilor.
Acidul hialuronic vine in forme si concentratii diferite in functie de scopul in care este utlizat: umplerea ridurilor adanci, stergerea ridurilor fine ale pleoapelor sau ale buzei, pentru marirea buzelor sau pentru corectarea asimetriilor faciale.
Avantajul utilizarii acidului hialuronic vine din faptul ca determina o rehidratarea a tesuturilor care se usuca cu varsta si combina astfel efectul de umplere cu cel de re-tonifiere a tesuturilor.
Injectarea acidului hialuronic poate fi dureroasa, motiv pentru care este preferabila efectuarea unei anestezii locale sau aplicarea unei creme anestezice. Intreaga procedura dureaza in medie 30 minute.
Dupa procedura pot aparea mici hematoame care dispar in 2-3 zile. Este interzis masajul zonelor tratate pentru a nu provoca migrarea produsului injectat.